Gå till innehåll
Skönsbergs SK
Skönsbergs SK

Serieledning efter omgång 1

Första omgången i Div 1 Norra spelades på Örebros MOS.

Efter helgens spel har vi i Skönsberg en ledning på 3 poäng före Övik efter att tagit 12 poäng av 14 möjliga. Fördelat på 5 segrar och 2 oavgjorda.

Matcherna spelades på Örebros ganska luriga MOS. I jämförelse med andra MOS banor så är det många banor som inte har så stort sug runt kopparna vilket gör att det behöver vara lite mer exakt om man vill ha mycket spik.

Lördagens första match mot Sundbyberg startade bra för oss och vi kunde gå ifrån och till slut vinna ganska klart med 12 slag 162-174. Ett jämnt lagvarv alla spelare mellan 30-34.

Nästa match mot Uppsala var snarlik vi tog ledningen tidigt och kunde tillslut vinna med 11slag 166-177. Även detta ett jämnt lagvarv med alla spelare under 35 där Erik var lägst med 29.

I tredje matchen ställdes vi mot Tyresö. det fortsatte på den inslagna vägen med ytterliggare ett jämnt lagvarv med alla spelare under 35. Här utmärkte sig Mattias med ett fint 28 varv. 161-179.

Lördagens sista match mot VK-78 blev betydligt jämnare och slutade oavgjort. 170-170. Denna matchen var inte lika välspelad som de tidigare från vår sida, men här utmärkt sig William med en fin 30 runda.

Söndagens första match spelades mot hemmalget Örebro vilket occkså det blev en jämn match där vi lyckades vinna efter ett par viktiga spikar på slutet av Micke och William. 159-162 Vårat dittills lägsta lagvarv. Fina rundor från Erik 28 och Micke 29.

Andra matchen på söndagen spelades mot Övik blev också en jämn och välspelad historia. Det såg länge ut som att vi skulle knipa segern efter viktiga spikar på bana 17 av William och Mattias, men en spik på den svårspikade bana 18 från Öviks slutman gjorde att det blev oavgjort 160-160. Vi gjorde ett bra lagvarv där Erik var lägst på 29.

Sista omgången mötte vi Skoghall. Denna matchen blev våran bästa lagrunda när vi fick ihop fina 148 slag mot skoghalls 167. 148 var också hela helgen lägsta lagvarv. Anmärkningsvärt var också att Micke gjorde tävlingen lägsta varv och satte Örebros nya banrekord på 26 slag. Även Hans gjorde ett fint 28 varv sista rundan.

Nästa omgång spelas på betong i Skoghall om fyra veckor. Tredje och sista omgången spelas på filt i Tyresö.

För fullständiga resultat kolla här. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-05-10

Senast uppdaterad: 2023-05-10

Författare: Erik Hjalmarsson

Vaccination
Vaccination

Besöksadress

Skönsbergs Centrum, Medborgargatan
85630 Sundsvall

Postadress

Skönsbergs SK - Bangolf
Box 319
85105 Sundsvall

Kontakta oss

060-610085
ssk.bangolf@telia.com